Magneasyum forte 400 mg

Sa stevijom i prijatnim ukusom grape-limuna!
Maksimalna dnevna doza magnezijuma! Laka primena!
Bez veštačkih zasladjivača!
Magneasyum forte 400 mg
Magnezijum je esencijalni mineral koji u našim krajevima nije dovoljno zastupljen. Nalazi se relativno duboko u zemljištu, a samim tim ga nema dovoljno u namirnicama biljnog porekla, te se stoga mora uzimati kao dodatak ishrani. To je makro-element koji ima brojne uloge i neophodan je za održavanje dobrog opšteg stanja ljudskog organizma. Učestvuje zajedno sa kalcijumom u mineralizaciji kostiju i zuba. Potpomaže stvaranje potrebne energije jer učestvuje u prenosu kiseonika i uspostavlja ravnotežu elektrolita, pa se koristi pri oseċaju slabosti ili potrebe za jačom fizičkom aktivnošċu. Sprečava razvoj bolesti srca i krvnih sudova, time što utiče na pravilan rad i funkcionisanje srca i smanjuje krvni pritisak. Aktivan je učesnik prenosa impulsa sa nerava na mišiċe, čiji se efekat ogleda u smirivanju nervne napetosti i grčenju mišiċa, tako da ima opuštajuċ i efekat i može se koristiti u stanjima poveċane anksioznosti. Takodje se koristi u stanjima zamora i hroničnog umora. Ima blagotvorno dejstvo u slučaju glavobolje i migrene, a takodje smiruje nervozu i podstiče miran san. Magnezijum ima izuzetno važnu ulogu u metabolitičkim procesima i to u metabolizmu masnih kiselina i fosfolipida i pozitivno utiče na koncentraciju holesterola u krvi, u metabolizmu ugljenih hidrata i proteina, u transportu preko 300 enzima, kao i u detoksikaciji raznih otrova. Ima ulogu i u poveċanju odbrambene sposobnosti ljudskog organizma jer pojačava aktivnost leukocita i fagocitozu. Poveċava osetljivost na insulin, te pozitivno utiče na prevenciju dijabetesa. Oblaže ċelijske zidove sprečavajuċi tako ulazak brojnih štetnih agenasa i inficiranje ċelije. Može se koristiti i u slučajevima opstipacije. Utiče na prevazilaženje tegoba predmenstrualnog sindroma. Smanjuje probleme bronhitisa i ima blagotvoran učinak kod pacijenata sa astmom. Koristi se u terapiji ateroskleroze jer održava elastičnost zidova krvnih sudova i funkciju moždanih ċelija. Ima učinak na prevenciju ili otapanje bubrežnog i žučnog kamenja. Ovaj mineral se pokazao kao dobar u saniranju tegoba hemoroida i prostate.

Direktna oralna aplikacija praška predstavlja pogodan način primene preparata, primeren modernom ritmu života.

Magnezijum sa pravom zovu eliksir podmladjivanja i zdravlja, jer sprečava kalcifikaciju mekih tkiva, održavajuċi vitalnost do duboke starosti.

Nedostatak magnezijuma:

Nedostatak magnezijuma može izazvati opštu slabost, degenerativne promene, drhtavicu i grčenje, nervne poremeċaje, dijabetes, ošteċenja bubrega i jetre, česte bakterijske i gljivične infekcije, abnormalni srčani ritam, koštane probleme, napade panike i glavobolju, slabost i nedostatak apetita.

Upotreba alkohola smanjuje koncentraciju magnezijuma u organizmu.

Doziranje i način upotrebe:

Preporučuje se upotreba jedne kesice dnevno. Jedna kesica sadrži 400 mg magnezijuma.
Sadržaj kesice, rastopiti direktno u ustima, bez dodavanja tečnosti.
Ne stvara zavisnost.

Sastojci:

Jedna kesica sadrži 400 mg magnezijuma u obliku magnezijum oksida. Pomoċne supstance: dekstroza monohidrat, limunska kiselina, aroma grejpfruta, aroma limuna, steviol glikozidi.

Upozorenja:

Preparat je namenjen odraslim osobama i deci starijoj od 12 godina.
Preporučeni dnevni unos se ne sme prekoračiti.
Dodatak ishrani se ne može koristiti kao zamena za raznovrsnu ishranu.
Trudnice i dojilje mogu uzimati preparat samo uz preporuku lekara.
Proizvod ne treba da uzimaju osobe osetljive na neki od sastojaka preparata.
Uravnotežena ishrana i zdrav način života su veoma važni.

Čuvanje:

Čuvati na sobnoj temperaturi, zaštiċeno od svetlosti i vlage.
Čuvati van domašaja dece.

Pakovanje:

15 kesica po 2,00 g.

Nazad